21.11.2014

Aamurutiinit

Forbes oli haastatellut kahtatoista omalla alallaan hyvin menestynyttä naista heidän aamurutiineistaan (lue artikkeli täällä), ja vaikken missään nimessä kuvittele että lukeutuisin heidänkaltaistensa megamenestyjien joukkoon, oli silti hauska lukea - ja huomata, että aika samanlaisia aamuja perheenäidit näköjään viettävät ympäri maailman (mutta pitääkö siis oikeasti herätä noin järkkyaikaisin?!). Tästä inspiroituneena listaan omien aamujen kulun, kas olkaa hyvä!

7:00 kello soi, torkutan hetken, katson Facebookin, Instan ja sähköpostit

7:15 nousen, puen yökkärin päälle ulkoiluvaatteet ja lähden koiran kanssa kävelemään - puolessa välissä lenkkiä alan yleensä olemaan jo melkein hereillä

7:30 käyn avaamassa pojan huoneen oven ja sytytän käytävään valot, menen itse suihkuun

7:40 suihkun jälkeen käyn uudestaan tönimässä lasta ylös sängystä, ensin lempeästi ja noin viiden sekunnin päästä olen jo päässyt uhkailumoodiin "jollet nyt heti nouse, myöhästyt, etkä varmaan saa käyttää tietokonetta illalla sekuntiakaan!"

7:45 meikkaan ja huutelen ohjeita lapselle (ET voi laittaa lyhyitä sukkia, PAKKO laittaa pitkät kalsarit, HETI hammaspesulle!); oma lyhyt hiusmallini on onneksi "pese ja vahaa" -mallia, ja
meikkauskin sujuu melkein silmät kiinni, joten tämä vaihe sujuu oikeasti kymmenessä minuutissa

7:55 puen illalla valmiiksi valitsemani vaatteet (ainakin silloin tällöin) ja väistelen samoissa puuhissa samojen vaatekappien edessä tuskastelevaa miestä, joka haluaa yleensä mielipiteeni omaan päivän asuunsa (get it?), vaikka rehellisyyden nimissä on sanottava - ihan vain näin meidän kesken - että kaikki ne v-aukkoiset neuleet näyttävät minun silmiini kutakuinkin samalta...

8:00 aamiainen lapsen kanssa ja iltapäivän tapahtumien/harrastusten/rutiinien kertaus: koira pitää ruokkia, muista syödä hyvä välipala, tänään on pakkasta, joten muista hanskat, tee läksyt ennen kuin lähdet kavereille (tätä ihmettä ei ole vielä tapahtunut), illalla pitää sitten lukea kokeisiin, pue lämpimästi fudistreeneihin, isi hakee treeneistä, nyt sun pitää kyllä lähteä, että ehdit!

8:10 lapsi pakkaa repun ja lähtee kouluun (se on siis ihan naapurissa), minä keitän kahvit työmatkaa varten ja nappaan mahdolliset blogikuvat - tämä viimeinen vaihe on jäänyt viime viikkoina aika vähäiselle...

8:20 yleistä sekoilua, avainten ja lompakon etsimistä, sopivan huivin sovittelua, viimeiset diskuteeraukset miehen kanssa

8:25 työmatka omalla autolla; luen liikennevaloissa taas mailit ja soitan yleensä ainakin pari puhelua

Tämä kesäinen kuva liittyy aiheeseen sikäli, että ruokapöytämme on
kaiken aamutoiminnan Command Center:
 tässä syödään ja käydään tärkeät keskustelut

Sellaisia aamuja meikäläisellä: ei joogaa, meditaatiota tai aamulenkkejä, ja kaiken pitää silti sujua kuin rasvattu - pienikin yllättävä käänne tai askare (äiti, meillä piti tänään olla terveelliset eväät metsäretkeä varten) pistävät heti aikataulun sekaisin ja myöhästyn varmasti. Kympin aamuna poika vie koiran aamulla ulos, ja jos itse menen kasiksi, värvään miehen koiravuoroon, jottei tarvitse sentään herätä kuudelta - se on nimittäin meidän perheessä ihan pahimpia mahdollisia rangaistuksia!

Koulun vieressä asuminen helpottaa aamuja aivan uskomattoman paljon, joten pariin vuoteen emme vielä muuta tästä mihinkään (jollei nyt ihan unelma sattuisi löytymään!)... Työmatkani, puoli tuntia hyvillä keleillä, ei myöskään ole sieltä pahimmasta päästä, joten ihan hyvin tässä on asiat!

Olisi kiva kuulla, minkälaisia aamukuvioita sinulla on - oletko kenties vielä aamu-unisempi kuin minä, vai oletko aamunvirkku lenkkeilijä, joka hoitaa päivän liikuntasuorituksen pois päiväjärjestyksestä heti ensimmäiseksi?! Kerro kommenteissa, tai tee postaus blogiisi, lupaan tulla mielenkiinnolla tsekkaamaan!

Hienoa viikonloppua kaikille; perjantai-iltaakin on vielä puoli tuntia jäljellä (ja sitten olenkin taas vuoden vanhempi)!

10 kommenttia:

 1. Minä vihaan aikaisia aamuja. 3 päivänä viikossa kännykkä piippaa noin 3 minuutin välein alkaen klo 5:40. 06:00 ponnistan sängystä ylös ja samantien suihkuun. Sitten puuroa, epätoivoista vaatteiden ja hiusten harontaa ja ihan viimeistään 6:45 ovesta ulos. Homman ainoa hyvä puoli on se, että yleensä vasta mies on tuolloin hereillä ja sanon usein ihan suoraan, että älä puhu mulle mitään ainakaan ennen aamupuuroa ja saan istua keittiössä täysin rauhassa :)
  Ne kahtena muuna aamun herään myöhemmin, mutta silloin minulla on lapsia kouluun potkittavana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, 5:40 on jo aivan epäinhimillistä!

   Poista
 2. Aamut ovat tosiaan "aikamoisia" nykyisin, ja olen sentään aamuihminen. Mutta kyllä se tästä. ;)
  Rentouttavaa viikonloppua! Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisia todellakin - mutta sitä mukavammalta nämä kiireettömät ja rennot viikonloppuaamut sitten tuntuvatkin!

   Poista
 3. Onnea synttäreiden johdosta! Itse olen iltaihminen. Huominen klo 6 herätys on ihan kaamea. Aamuprosessi on kyllä viritetty täälläkin huippuunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - viime vuonna oli kriisiä, nyt ei tuntunut pahalta ollenkaan, huh :-)
   Mullakin on huomenna klo 7 lähtö työmatkalle, ihan kamalaa!

   Poista
 4. Mun on pakko varata paljon aikaa aamuun, koska olen aamuisin niin kauhean hidas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole aikaa hidasteluun - olisi ihana ehtiä lukemaan rauhassa Hesari kahvia juoden, mutta sellaiseen ylellisyyteen ei ole varaa kuin viikonloppuisin...

   Poista
 5. Aamut ei ole kyllä mun juttu ollenkaan, vaikka se olen "vaan" minä joka lähtee liikkeelle. Silti sitä ehtii töihin jännästi ajoissa, vaikka aika koomassa olen.

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea vaikkakin vähän myöhässä!

  Meillä aamut ovat niin onnettomia, että tekisi mieli vain kääntää kylkeä ja jatkaa unia kun valmiiksi jo kiukuttaa. Olen tosi aamuäreä, ja meillä ei mikään oikein tapahdu riittävän nopeassa tahdissa aamuisin. Itseni lisäksi laitan siis kaiken muunkin valmiiksi (koira ja lapsi), mies herää vartti ennen lähtöä ja vessan kautta ulos ;)

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...