16.11.2014

Päivän asu ja kätevä emäntä

Kelien viilenemisessä on myös hyviä puolia, kuten se, että voi kaivaa kaapin perukoilta näitä lämpimämpiä neuleita esille - ja voi, miten olen tätäkin neuletta jo ehtinyt kaipaamaan! Kaikesta silkkipaperista ja erittäin huolellisesta viikkaamisesta huolimatta tähänkin oli päässyt muutama ryppypaholainen muodostumaan, mutta onneksi ne oikenevat muutamalla sumutepullon suihkauksella ja napakalla ravistusliikkeellä.

kasmirneule Boden
farkut/ moto jeans Gap
kengät Pretty Ballerinas

Täällä etelässä ei ole vielä lumesta tietoakaan, ja koska ajan autolla suoran kotipihasta firman parkkihalliin ja siitä hissillä omaan kerrokseen (enkä ehdi juuri koskaan mihinkään talon ulkopuolella syömään...), voin jatkaa pikkukenkäkautta vielä - vaikka vähän hassulta se tuntuu, kun osa porukasta painelee jo ihan kunnon nahkasaappaissa ja mulla on ns. sisäkengät jalassa. 

Sitten siihen kätevä emäntä -osastoon; vähän arveluttaa laittaa tämä vinkki tänne, sillä pelkään että paljastan, kuinka epäkätevä itse asiassa olenkaan: tämä on varmaan suurimalle osalle jo ihan old news vuosien takaa. Mutta koska itse kuulin tästä ekan kerran vasta hetki sitten JA tämä tuli ihan uutena tietona kaverillekin, uskallan luottaa siihen, että vielä löytyy muutama myöhäisherännäinen meidän lisäksemme. 

Ostin lapselle uuden talvitakin (Cube Co:n parka), joka on tosi kivan näköinen, mutta jonka ainoa heijastin oli tuo piskuinen CC-logo helmassa - turvallisuushakuisen äidin kauhu, siis. Onneksi siskoni oli juuri vinkannut liimataustaisesta heijastinkankaasta, jota löytyi ihan tuosta meidän lähikaupasta, ja jota sitten lisäsin takin helmaan ja hihansuihin. Kuten kuvasta näkyy, on heijastinkangas sen verran hankala leikata, että ihan millintarkan symmetrisiä en noista paloista saanut, mutta ei sitä käytössä huomaa. 

Tarra tuntui tarttuvan napakasti takkiin kiinni, mutta oikeastihan sen kestävyyden pystyy arvioimaan vasta vähän pidemmän käytön jälkeen. Tuo joka paikassa rymyävä 11-vuotias on varmasti kovin mahdollinen testikohde, ja olen kyllä henkisesti varatunut uusimaan heijastimia tässä kauden mittaan.

Innostuin tuosta niin kovin, että liimailiin pariin omaankin ulkoilutakkiin heijastimia sinne tänne (kuka nykyään edes suunnittelee ulkoiluvaatteita ilman heijastimia?!). Varsinkin autoillessa huomaa, miten suuri merkitys heijastimilla on: olen sydän syrjällään tehnyt pari lukkojarrutusta, kun pimeästä on hypännyt auton eteen suojatielle aivan yhtä pimeä hahmo. Joskus on tehnyt mieli huutaa perään, että heijastin voisi olla fiksu valinta, mutta olen toistaiseksi malttanut mieleni (etten saa hullun huutelijan mainetta täällä omilla hoodeilla). 

Sellaista tällä kertaa; aurinko paistaa juuri nyt niin hienosti, että on ihan pakko lähteä lenkille imemään D-vitamiinia koko tulevan viikon tarpeiksi. Aurinkoa teillekin ja kivaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Heijastimet ovat kyllä elintärkeitä tähän pimeään vuodenaikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ovat - onneksi nykyään niiden käyttö tuntuu vain lisääntyneen ja monella lenkkeilijällä on ihan heijastinliivin päällä (minullakin on).

   Poista
 2. Täällä peräpohjoiolassa on jo niin kaamosaika, ei ole päivälläkään valoisaa :/ Että mä inhoan talvea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle sopisi hyvin pari astetta pakkasta (ei enempää!) ja vähän lunta - olisi valoisampaa, eikä tarvitsisi pyyhkiä koiran tassuja/ pestä koko koiraa jokaisen lenkin jälkeen... Mutta eniten tosiaan rassaa valon puute, nytkin ulkona on jo aivan pimeää :-(

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...