18.11.2014

#SLUSH14

Olin tänään ekaa kertaa elämässäni Slushissa - onko tapahtuma tuttu? Se alkoi jo vuosia sitten muutaman sadan hengen startup-tapaamisina, mutta kasvoi lähinnä nuoren Miki Kuusen kunnianhimon ja draivin buustaamana nopeasti vakavasti otettavaksi eventiksi, joka yhdistää startup-yrittäjät ja kasvusijoittajat. Nykyään tapahtuma on jo sitä luokkaa, että se järjestetään Messukeskuksessa ja sen avajaissanat lausui pääministerimme Alexander Stubb (alakuvassa hän oli toistamiseen lavalla virolaisen kollegansa Taavi Roivasin kanssa). 


Startup-skene ei ole ihan omaa ydinosaamistani, mutta istuin lahjakkaasti koko päivän kuuntelemassa "Leadership-puheenvuoroja". Oli kuulkaa Paanasta (Supercell) ja Ollilaa (ex-Nokia, Shell), ja Nokiakin teki historiaa lanseeramalla uuden N1-tablettinsa ihan siinä minun silmieni edessä!

Kuuntelin myös ihan erityisellä mielenkiinnolla Bloglovin'in Joy Marcusin puheenvuoroa, vaikka se varsin pintapuolinen olikin: aikaa oli niin vähän, ettei siinä ehtinyt oikein syvälliseksi heittäytymään. Jostakin syystä olin mieltänyt Bloglovin'in olevan ruotsalainen yritys, mutta kyllä se osottautui jenkkifirmaksi - vaikkei tällä asialla tietenkään ole sinällään yhtään mitään merkitystä...

Joy puhui siitä, miten blogit ovat tuoneet ihmisille lukuisia eri inspiraation lähteitä sen sijaan, että se yksi ja ainoa oikea tyyli saneltaisiin meille vaikka Voguen toimesta (vaikka onhan sillä Voguella edelleen varsin suuri painoarvo...). Hän bloggaa myös itse, ja minua huvitti, kun hän vakuutteli varsin miespainotteiselle yleisölle, miten kovaa duunia postausten kirjoittaminen on :-) 


Tapahtuman varsinainen missio, eli startup-yrittäjien ja sijoittajien kohtaaminen tapahtui mm. pitcheillä, eli omien ideoiden lyhyillä esittelyillä raadin edessä - kuin Leijonan luola -tv-ohjelma livenä. Kävin kuuntelemassa niitäkin muutaman, mutta valitettavasti Cleantechin (siivous/kierrätysteknologia, opin tänään monta uutta termiä) uudet innovaatiot eivät tuoneet suoraa hyötyä omaan työarkeeni, joten palasin leadership-teeman pariin aika nopsaan.

Messukeskuksessa olisi tällä hetkellä "himmeät bileet", mutta olen ihan mielelläni kotisohvalla tätä naputtelemasta, enkä enää siellä. Päätin myös jättää huomiset loskailut (tajusitteko, slush = loska?!) väliin ja mennä sittenkin oikeisiin töihin - ei passaa liikaa inspiroitua, ettei vallan lähde mopo käsistä! 


Enkä leimautunut niin, että olisin ostanut t-paidan - minun päälläni se olisi ollut lähinnä ironinen valinta ;-)

P.s. Ostolakkoilu on ollut yllättävän vaikeaa; my-wardrobe.comissa on melkein kaikki -40%...

4 kommenttia:

 1. Inspiraatio sopivasti annosteltuna on taitolaji - tuli se sitten messuilta tai blogeista;)

  VastaaPoista
 2. Äskeinen kommentti ehkä katosi, mutta mua niin harmitti, että Slush jäi väliin tänä vuonna. Se toimii samanlaisena inspiraation lähteenä kuin blogitkin :)

  Terkkuja Turusta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä, olisikin kiva käydä taas Turussa pitkästä aikaa (kesällä viimeksi)!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...