4.11.2014

Ken maalaa piruja seinille, löytänee ne myös edestään

neule Marks & Spencer hame Part Two │kengät Billi Bi │laukku Rebecca Minkoff
Kirjoitin esiintymistä koskevassa postauksessani siitä, että prese pitäisi aina osata niin hyvin, että sen pystyisi vetämään läpi vaikka tekniikka pettäisi kokonaan. Tänään ei käynyt ihan niin huonosti, mutta kyllä vähän kylmäsi, kun tajusin, etten saakaan auditoriossa Powerpointin Presenter View -moodia toimimaan, vaikka olin harjoitellut nimenomaan sen avulla aikaisemmin päivällä! Presenter View tarkoittaa sitä, että isolla esitysruudulla näkyy esitysmateriaali, mutta omalla läppärin ruudulla sen lisäksi seuraavatkin slidet ja ne elintärkeät muistiinpanot. On muuten ihan kätsä, koska sen avulla ei tarvitse koko ajan vilkuilla olkansa yli muistellessaan, mitä kullakin slidella on ja siirtymät tuppaavat olemaan sujuvia, kun näkee aina sen seuraavankin sliden jo valmiiksi ja osaa pitää tauon oikeassa paikassa:

No mutta anyways, siinä sitten yritin vimmatusti soittaa IT-tukeen viisi minuuttia ennen H-hetkeä, eikä sieltä tietenkään siinä ajassa mitään apua saanut. Tunnustin yleisölle heti alkuun, että joutuisin vetämään presen ilman valmisteltuja muistiinpanoja (yritin kerätä säälipisteitä, mutta todennäköisesesti vaikutin vain ammattitaidottomalta ja huonosti valmistautuneelta...) ja ehdotin, että he voisivat vielä heittää joukkoon irtosanoja, jotka minun pitäisi improvisaation hengessä sisällyttää puheeseeni Vino Show'n henkeen :-) Onneksi yleisö oli ihan kilttiä ja läsnäolevan oloista, ja kaikki meni ihan hyvin. Unohdin matkan varrella muutaman olennaisenkin asian, mutta kuulijathan eivät niitä osanneet kaivata, joten "virhe" oli vain omassa päässäni.

Oli silti poikkeuksellisen kiva fiilis, kun joku kehui kahvijonossa (en tunnusta juoneeni viiniä!) esitystä mielenkiintoiseksi ja hyväksi, huh! Ja ensi kerralla teen ihan varuiksi puhujakortit, ottakaa tekin opiksi taas minun virheistäni!

Asuvalinta ei onneksi ollut minkään sortin moka, vaan mielestäni oikein kiva ja mukava, ja toivottavasti sopivan tyylikäskin. Neule on juuri tuohon käyttötarkoitukseen (l. sopivan lyhyt hameen kanssa) hankittu, ja nahkahame taas niin vanha ja pieni, etten saa enää vetskaria kunnolla ihan ylös asti kiinni - mutta sepäs pitääkin vatsanseudun sopivan napakkana, eikä tule syötyä liikaa ;-)

Eipä siihen ylensyömiseen olisi täällä kotona mahdollisuuttakaan, kun kaapit huutavat taas tyhjyyttään. Lapsi sai viimeisen eineskeiton, jotta jaksoi lähteä futistreeneihin ja minä paistoin itselleni kananmunan leivän päälle iltapalaksi; onneksi karkkikorista löytyi avaamaton merkkaripussi: niiden avulla jaksan nukkua yön yli ja toivon hartaasti, että joku kävisi huomenna kaupassa. Hyvää yötä!

14 kommenttia:

 1. Oh aivan ihana tuo sinun laukkusi ! Ja tykkään myös asusta.

  Kivaa viikkoa sinulle !

  VastaaPoista
 2. Aina se ei se tekniikka pelitä - mutta onneksi ammattitaidolla sinäkin pulasta selvisit! Ja seuraavalla kerralla muistat taatusti varautua;)
  Asu on kiva - ja laukku ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmasti muistan :-D
   Ja kiitos kehuista, nekin lämmittivät mieltä!

   Poista
 3. Voi, mä en taas ole tajunnut, että koneessa olisi tuollainen presenter-toiminto! Hitsit, sehän on hyvä (jos vaan toimii). Olen yleensä tulostanut muistiinpanosivut erikseen jne. Mutta olishan se hyvä, jos ne toimisi just tuollasun kuvailemalla tavallla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on toimiessaan paljon kätevämpi - mutta kieltämättä siihen sisältyy aikamoinen riski, kuten tarinasta käy ilmi :-)

   Poista
 4. Huomenta!
  Ihana asu, aion kopioida sen luvalla tai luvatta:)
  Omasta kaapista löytyykin jo neule ja nilkkurit mutta ei sopivaa hametta. Nyt tuli tarve saada just ton tapainen.
  Mukavaa viikkoa, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan luvalla saa kopioida, tottakai! Nyt vain hameostoksille :-)

   Poista
 5. Kaunis kokonaisuus, hame on aivan ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - onneksi olen malttanut pitää siitä kiinni jo yli kymmenen vuotta, vaikka kaikki muu tuntuukin kadonneen kierrätykseen.

   Poista
 6. Kaunis asu :)
  Tekniikan pettäminen nostaa aina sykettä. Hyvä ettet hätääntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan vähän vain hätäännyin, mutta eihän siinä oikein muutakaan voinut kuin vain purra hammasta ja hymyillä...

   Poista
 7. Kiva kokonaisuus, taidan itsekin kopioida tuon. Oikeastaan kaikki löytyy jo kaapista.

  Hyvä, että kaikki meni kuitenkin hyvin esityksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, nyt vain omaa kaappia kaivelemaan!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...