30.1.2016

Peritty puuhka

Turkisten käyttö on nykyään aika riskaabelia, koska niiden vastustus on nykyisin niin suurta (ihan ymmärrettävästi kyllä); mulla on kaksi perittyä turkkia kaapissa piilossa odottamassa, ja toisen kanssa tuli tämä kaulapuuhka, jonka käyttöä olen suunnitellut jo pidemmän aikaa - ja odotellut siihen sopivia kelejä.

Viime viikolla, kun oli vielä pakkasia, kaipasin vilakkana aamulla neuleen lisäksi vielä jotakin lämmikettä ja valitsin huivin sijaan tämän kaulurin (?). Ja oli muuten todella lämmin,vaikkei noin piskuisesta suikaleesta ehkä uskoisikaan!

Lisäksi kauluri toi asuun vähän mielenkiintoa (harmaan neuleen ja mustien housujen combo on varmaan wikipediassa kohdassa "maailman tavallisin toimistoasu"). Työkavereidenkin mukaan look oli elegantti, mistä olin kovin mielissäni :-) Kieltämättä vähän siinä ryhti paranee, kun on the real deal harteilla - ja koska tämäkin turkis on perittyä kamaa, en suostu ottamaan siitä huonoa omaatuntoa, vaan päinvastoin olen ylpeä siitä, että jatkan näiden vaatteiden elinkaarta vielä vuosikymmenillä. Uuden turkiksen hankinta ei sitten olisikaan ihan niin mutkaton case, mutta onneksi sitä ei tarvitse pohtia!

Turkisliivikin olisi tosi kiva, jos sellainen löytyisi jostakin siistinä ja käytettynä (anyone?). Toisaalta talvi näyttää olevan jo käytännössä ohi, joten ehkä tästä pitäisi jo siirtää ajatukset kohti keväisempiä kelejä ja pukeutumista - ei muuten yhtään kurjempi ajatus!

Meidän konkkaronkka lähtee tästä ihan kohta ajelemaan kohti Turkua, joten heipat ja kivat viikonloput teille!

Ai niin, silmäleikkaus sujui hienosti, ajattelin kirjoitella siitä erikseen siltä varalta, että joku muukin vielä pohtisi samaa toimenpidettä ja kaipaa vielä sitä yhtä positiivista kokemusta oman päätöksensä tueksi.

6 kommenttia:

 1. Itsellläni on myös kaksi turkkia, toinen 25 v vanha ja toinen 15 v vanha. Uutta en ostaisi, mutta pakkasella käytin koiran kanssa lenkkeillessä ja olihan se lämmin, kyllä Canada Goose jäi selvästi kakkoseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain: kunnon pakkasilla mikään untsikka ei vedä vertoja aidolle turkille!

   Poista
 2. Hörhöt ovat saavuttaneet tavoittensä jos ihmiset eivät käytä turkkejaan. Itse käytän turkkia aina kun vaan sää on sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, en mäkään ihan kamalan haltioissani ole niistä turkistarhausvideoista, joten parantamisen varaa olisi varmasti ainakin osassa tarhoista. Toisaalta, syön lihaa melkein joka päivä asiaa sen kummemmin pohtimatta, joten nämä eivät ole ihan yksinkertaisia kysymyksiä - jollei sitten ole totaalivegaani....

   Poista
 3. Olen samaa mieltä työkavereidesi kanssa, elegantti ja style olet. Minulta perintöturkkeja löytyy ja käytän niitä sopivilla keleillä. Syön lihaa, käytän nahkakenkiä ja -hamettakin, joten ei en oikein osaa itselleni perustella, miksi en turkkeja käyttäisi. Toisaalta ei kai tarvikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, vaikea olla yhdessä asiassa aivan ehdoton ja sitten toisessa tosi höveli! Ja kun mulla noita perintöturkkeja on jo valmiina (molemmat tosin pitäisi modistaa), ei koko kysymystä tarvitse edes teoriassa pohtia yhtään tämän vakavammin. huh.

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...