12.12.2013

Puumabileet Fannyssa

En muista, mistä Puumabileiden konsepti oikein sai alkunsa, mutta pitkään se pyöri puheissa ihan vaan läppänä eikä oikeasti toteuttavana suunnitelmana. ”Puumabileet, joo, pitäähän sitä nyt näin vanhana alkaa jo hyväksymään oma sisäinen puumansa ja päästä se pintaan”.  Jotenkin idea vain jäi elämään, ja yhtenä päivänä kesällä sitten huomasin puhuvani asiasta ääneen kavereille, eikä sen jälkeen voinut enää perääntyä.

Pieni väärinkäsitys tuli ensin alkuun siitä, että jotkut kuvittelivat kutsujen olevan vain naisten kemut, mutta siitä ei ollut kyse: tiedän kyllä, mistä alkuperäinen puuma-käsite tulee (tai siis englanniksi ”cougar”), mutta omalla kohdallani olen ajatellut sen olevan enemmänkin asenne, kuin että oikeasti lähtisin vonkaamaan metsästämään nuorempia kundeja –kun tuo oma mies tuntuu edelleen ihan hyvältä valinnalta J Eli puumabileisiin oli kutsuttu kaikki läheisimmät ystäväni, sekä naiset että miehet.

Koska halusin kutsua kaikki tärkeimmät ihmiset (listalla oli reilut 30 henkeä), oli selvää, etten pitäisi bileitä meillä kotona – tai sitten olisi pitänyt äkkiä löytää se uusi koti, josta haaveilemme, mutta se oli ehkä vähän hatara pläni niin lyhyellä varoitusajalla. Lähdin siis kartoittamaan sopivia juhlatiloja Helsingistä, ja se olikin yllättävän haastava rasti: suuremmalle joukolle olisi kyllä löytynyt tiloja (vaikka olikin kuumin pikkujoulukausi), mutta se olisi ensinnäkin tullut liian kalliiksi, ja jotenkin tuntui myös aika kolkolta kuvitella meidän pieni porukka johonkin valtavan suuren, tyhjyyttään kaikuvaan renessanssisaliin…


Onneksi työkaverini keksi suositella Fannya, joka olikin itse asiassa itsellenikin entuudestaan tuttu lounaspaikka, mutta jota en ollut osannut mieltää iltamestaksi. Kuin ihmeen kaupalla sain varattua haluamani viikonlopun ja vieläpä lauantai-illan ja pystyin laittamaan kavereille Facebookin kautta ”Save the Date” –viestin hyvissä ajoin. Sain menuehdotuksen juomineen sähköpostiin, ja vaikka valinnanvaraa oli paljon, oli myös helppo valita sopiva (sekä hinnaltaan että sisällöltään) vaihtoehto: sellaista ruokaa, mistä itse pidän J

Viinien kanssa ei ollut ihan yhtä helppoa, sillä havahduin viinivalintaan vasta pari päivää ennen h-hetkeä, ja siinä vaiheessa sain tietää, että osa viineistä olikin tilausvalikoimassa, eikä niitä siis ennättänyt enää tilaamaan. Hetken harmitti, mutta talosta ”löytynyt” viini oli kyllä loppujen lopuksi ihan hyvää ja sekin ennestään tuttua sorttia.

Olin päivällä meikissä ja kampauksessa (voin lämpimästi suositella a.k.a Luovaa Fredalla!), mikä on aina kovin ylellinen tapa aloittaa juhlavalmistelut. Kaiken kruunasi samppanjalasillinen – enempää en uskaltanut juoda, koska olin autolla, mikä oli vähän sääli… (onneksi otin sitten illalla vahingon takaisin).

Olin etukäteen vähän skeptinen näin lyhyiden hiusten kampausmahdollisuuksien suhteen, mutta olipas ilo olla väärässä! Ensin hiukset käherrettiin raudalla, ja sen jälkeen ne suihkutettiin täyteen muotoiluainetta ja aseteltiin muotoonsa; olen jopa varovaisen optimistinen sen suhteen, että voisin onnistua itsekin sohaisemaan ne jotenkin samankaltaisesti kekomuodostelmaksi, jos oikein ajan kanssa keskittyisin.

Smoky eyes -meikki onnistui myös yli odotusten - näköjään siinä vaiheessa, kun oma "juhla"meikkini on valmis, on meikkitaiteilija vasta pohjustusvaiheessa - pitäisin vain uskaltaa lisätä väriä paljon reippaammin - toki siinä sitten myös häivytystaidot nousevat nopeasti omaan arvoonsa!

Tässä kotoa lähtöhetkellä napattu kuva: ihan hyvältä sain tuon Lindexin 20€ mekonkin näyttämään, kun sitä vähän asusti. Ja ehkä voisin jopa harkita sen käyttöä joskus toistekin - olenhan nyt virallisesti puumaiässä!

nahkatakki Jimmy Choo for H&M
mekko Lindex
vyö Andiata
koru H&M
nilkkurit Clarks

Keli oli illalla niin kostean oloinen, että päädyin noihin nilkkureihin, vaikka oikeat korkkarit olisivat kieltämättä olleet vielä juhlavammat....

Olimme mieheni kanssa juhlapaikalla sopivasti vähän ennen kuutta - mutta ajoissa sentään, mikä on jo meiltä kahdelta erinomainen suoritus (häpeäkseni tunnustan, että meidän tunnetaan kroonisina myöhästelijöinä)! Ravintolan ulkopuolella oli soihtuja ja rakennus näytti muutenkin idyllisen mukavalta siinä Koffinpuiston kupeessa. Nuo ekat kuvat on otettu valoisaan aikaan siltä varalta, että joku haluaisi löytää sinne päiväsaikaan lounasbuffasta nauttimaan - ja talvellahan ravintola on mainio pitstop ja kaakaonjuontipaikka mäenlaskun ja muun lumiriehan jälkeen.





Menu oli erilaisista salaateista ja muista lisäkkeistä koostuva buffet. Ruoat olivat oikein maittavia - ja taisimme syödä ne kaikki melkein loppuun.  Jälkkärin kanssa teki jo melkein tiukkaa :-)



Valitsin jälkkärinkin sen perusteella, mitä itse haluan eniten syödä, eli luonnollisesti tarjolla oli suklaabrownieseja.
Mitään virallista ohjelmaa ei ollut ruokailun lisäksi, eikä sellaista kyllä kaivattukaan. Lapsuudenystäväni olivat valmistelleet ihanan puheen ja siihen "sopivat" lahjat - kerrankin menin jo melkein sanattomaksi. Hiljaiseksi veti muutenkin siitä liikutuksen tunteesta, että olen tässä vuosien ja jopa vuosikymmenten aikana onnistunut saamaan elämääni niin mahtavan joukon upeita ihmisiä!

Ja se puumateema: kaikilla naisilla oli jotakin leopardikuosista päällään, ja uskotte varmaan, että olimme varsin näyttävä porukka! Oli toppia, vyötä, huivia ja ballerinoja, ihan mahtavia löytöjä! Kuvia en valitettavasti voi laittaa, sillä vain kaksi heistä tietää tästä blogistani ylipäätänsä, enkä siis kysellyt lupiakaan kuvien julkaisemiseen. Sori, ensi kerralla sitten!

Kymmenen aikaan lähdimme jatkoille cocktailbaari A21:een, missä aloitin samppanjalla ja jatkoin mojitoilla - aika tymäkkä setti, mutta kerrankos sitä ;-) Siellä taisimme istua ainakin kahteen, ja vaikka jengi pikkuhiljaa hupenikin, oli meitä vielä illaan loppuvaiheillakin koolla ilahduttavan monta. Läheskään kaikki juhlavieraistani eivät olleet tavanneet toisiaan ennen, mutta oli kiva seurata, miten hyvin kaikki tulivat keskenään juttuun - asia ei tietenkään ollut mikään yllätys, sillä eihän meillä ole kuin fiksuja ja fantastisisia ystäviä :-D

Kotiin könyttiin Eerikin pippurin kautta (ikiaikainen traditio), ja koska olin onnistunut järkkäämään pojan yökylään, nukuimme aamulla ylellisen pitkään - ihan parasta vähän pitkäksi venyneen illan jälkeen.

Kaiken kaikkiaan ilta oli upea ja ikimuistoinen - jos etukäteen vähän mietitytti, jaksanko järkätä juhlia (ja mitä oikeastaan tein: varasin paikan, valkkasin ruoat ja lähetin kutsut...not so bad!), olen nyt jälkikäteen todella tyytyväinen siihen, että niin tein. Lahjat olivat ihania, mutta muistot vielä moninverroin kallisarvoisempia - vaikka onhan se kiva, että voin nauttia lahjasamppanjoitani vähintään koko tulevan vuoden ajan ja muistella jokaisen pullon poksahtaessa juhlailtaani. Seuraavista puumabileistä puhuttiin jo: ne voisivat olla Biarritz-puumailut kymmenen vuoden päästä, mutta ihan niin pitkää aikaa en aio odottaa ennen seuraavia juhlia - niihin haluan satsata tällä uudella vuosikymmenellä paljon aikaisempaa enemmän!



Skumpat ja vaahtokarkit tarjosi Fanny, kiitos vielä kerran!

13 kommenttia:

  1. *vislausta* upea puuma :)! W A U!! Erittäin onnistunut look - siitä vaan rohkeasti käyttämään leokuosia :).

    Mahtavan kuuloiset juhlat! Me karkasimme tänne Espanjaan, kaverit jäivät vähän ymmyrkäisiksi, kun 80-kymppisiä ei vietettykään..noooh..Jos sitten 90-kymppisiä?

    Onnea vielä naisen ikään ehtineelle Hekulle :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sekä kehuista että onnitteluista :-) Pitäkää te siellä kemut - yllättävän moni voisi tulla tosi mielellään, jos vain ajoissa ilmoittaisitte?!

      Poista
  2. Vitsit kun kivan näköistä ja sinulla on ollut vallan upea lookki!

    Oikein paljon onnea, myöhässsä, mutta kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kivaa miettiä tuota omaa leoasua, se oli hauskin osa etukäteisvalmisteluja - ja vieraat sanoivat samaa.

      Poista
  3. :D Kuulostaa ihan mahtavalta idealta ja teemalta! Onnea vielä ja täytyy laittaa teema muistiin ihan sitten omia vastaavia juhlia varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti, teema on vapaasti vietävissä ja jalostettavissa!

      Poista
  4. Aivan mahtavan kuuloinen ilta ja grrr mikä puuma! Juhlien järkkääminen ei kaduta koskaan :) Fanny on kiva paikka ja mulle(kin) erityinen, sillä siellä juhlittiin mun polttareita joskus aikanaan... Viikonloppuja, Amelie

    VastaaPoista
  5. Waawaawiiiwaaa mikä juhlalook! Upea olet!
    Fanny on kyllä aivan ihana paikka, ja iltanne kuulosti tosi mahtavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli huippua, vieläkin lämmittää mieltä näin monen viikon jälkeen!

      Poista
    2. Ja kiitos, munkin mielestä olin aika vetävän näköinen kerrankin :-)

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...