17.8.2013

Pellavaa ja hämyistä tunnelmaa

Nappasin eilen illalla pari kuvaa makkarista kuvittamaan tätä blogitekstiä, jossa hehkutan estotta pellavaisten vuodevaatteiden ylivertaista ihanuutta kaikkiin muihin materiaaleihin verrattuna!

Fiksaatio alkoi Balmuirin ystävämyynnistä, josta ostin mm. pellavapyyhkeitä keittiöön ja kylpyhuoneeseen; vuodevaatteita en (stupid! stupid! stupid!) raaskinut sillä kertaa ostaa, mutta asia jäi kaivelemaan ja huomasin kerta toisensa jälkeen etsiväni nettikaupoista halpoja sopivan hintaisia pussilakanoita, joilla pääsisin alkuun.

Tämä harmaa setti on tilattu H&M Homesta (eivätkä ne sielläkään ihan ilmaiset olleet), ja seuraaviin lakanoihin voisin satsata vähän enemmänkin nyt kun tiedän, että ne lisäävät elämänlaatuani merkittävästi.

Mikä parasta, pellava saakin olla huolettoman ryppyistä.
 En yllättynyt siitä, että pidän ko. materiaalista, mutta sen lämpöisyys sen sijaan oli ylläri. Kesähelteillä jouduin vaihtamaan peruspuuvillaan, sillä vaikka olin pedannut itselleni pelkän pussilakanan ilman peittoa, tuli siltikin liian kuuma. Nyt öiden viiletessä nämä sitten taas tuntuvat juuri soppelin lämmittäviltä.

Yöpöydällä: uusien lyhtyjen lisäksi jo hieman käytöstä kulahtanut origamikulho, jonka poikani on minulle taitellut. Säilytän siinä kaikkea tuikitarpeellista, kuten korvatulppia, korviksia ja sormuksia. You know :-)

Saimme tämän taulun aikoinaan häälahjaksi, ja vaikka olenkin jo ihan kyllästynyt siihen, en taikauskoisena ihmisenä kertakaikkiaan uskalla vaihtaa sitä pois...

Pilke-valaisin tuo oman tunnelmansa valkoiselle seinille :-)
Kuvat on tietysti lavastettu, sillä meidän aamukiireissä ei koskaan pedata sänkyä... Olen oppinut antamaan itselleni tämän asian anteeksi, vaikka se onkin vienyt vähän aikaa. Olen kiitollinen jo siitä, että lapsella on kutakuinkin asianmukaiset kouluvaatteet päällä ja että olen muistanut laittaa ripsaria. Hajuvesi on jo plussaa ja cafe latten väsääminen ihan megabonus!

P.s. Tein pieniä muutoksia blogin ulkoasuun ja toivoakseni sain sen rönsyilyjä vähän karsittua. Tavoitteenani oli selkeämpi ja virtaviivaisempi look - huomasitko mitään uutta?! Erityisen ylpeä olen siitä, että osasin tehdä nuo kustomoidut Pinterest yms. -linkit tuohon sivupalkkiin!

23 kommenttia:

  1. Ihanat nuo lakanat. Mä haluaisin kanssa pellavaiset, mutta kun mies on sitä mieltä että ne ovat superkarheat ja hän ei voi nukkua niissä kun ne raapivat. Ja mulla on sentään meidän perheessä herkkä ja atooppinen iho.
    Tilasin pellavaverhot meidän makkariin just H&M:ltä.

    Miten sä sait nuo Instagrammin kuvat tuohon sivuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kyllä raavi, jos kuivaa kuivausrummussa (kuten suositellaan)!

      Instagram-widget on täältä: http://snapwidget.com/. Superhelppo!

      Poista
  2. Teidän makuuhuone suorastaan houkuttelee käpertymään peiton alle. Rauhallista ja harmonista.

    Ja sänkyä ei tule pedata aamulla, vaan se pitää jättää auki, jotta yön aikana muodostunut kosteus pääsee haihtumaan. Tämän kun aikoinaan kuulin, päätin olla "kuuliainen" ja jättää sängun petaamatta aamuisin. Kätevää - ei enää huonoa omaatuntoa tästäkin asiasta. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas ihanasti sanottu :-)

      Joo, sängyn petauksen suhteen on kaksi koulukuntaa ja minä kuulun tietysti siihen boheemimpaan! Meillä kyllä sopii nimenomaan kaksikerroksinen asunto, koska yläkerta, jossa vieraat eivät käy (ja jossa vain makuuhuoneet) voi olla vähän niin ja näin...

      Poista
  3. Kaunis makuuhuone teillä.

    Minä olen kokeillut pellavaa, mutta olen ehdottomasti liukkaan puuvillasatiinin ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Mä taas en osaa ollenkaan nukkua liukkaissa lakanoissa :-)

      Poista
  4. Ihana makuuhuone (katselee tyytymättömänä omaa makuuhuonettaan), tästä voisi ottaa inspiraatiota. Voi kun saisi joskus sellaisen aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin on pitänyt maalata tai tapetoida yksi seinä ties miten pitkään, mutta edelleen ne hohtavat valkoisuuttaan...

      Poista
  5. Kauniita huoneita, pieniä yksityiskohtia, kaunista :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis makkari teillä. Minäkin tänään siistin blogin ulkoasua. Tuntui jotenkin sekavalta, kun Indiedays oli lisännyt oman mainosbannerin blogin yläosaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin muutoksen, kun kävin kurkkamassa sitä uutta huulipunaasi :-)

      Poista
  7. Oi miten kaunista! Ja hyviä unia meille näissä uusissa pellavissa :)
    http://www.lily.fi/blogit/lilous-crush

    VastaaPoista
  8. Heipä hei pitkästä aikaa! :-D
    Onpas täällä uusi, raikas ulkoasu! Saisinpa minäkin joskus aikaiseksi.

    Täytyy ottaa harkintaan nuo pellavalakanat, kun nyt niin moni niitä kehuu. Pahoin vain pelkään, että mies torppaa ne, kun haluaa aina nukkua viileissä lakanoissa. Mutta nuo H&M lakanat voisivat olla sen hintaiset, että ei niin harmittaisi jos jää käyttämättä.

    Alemman postauksen asu oli ihana!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa vaan! Mun mies ei edes huomaa, minkälaiset lakanat meillä on, joten voin vaihdella ihan mieleni mukaan :-)

      Kiitos myös kehuista ja kivaa sunnuntaita!

      Poista
  9. Minäkin olen miettinyt pellavaisten lakanoiden hankintaa..tosi kauniilta näyttävät! Ja kaunis on makuuhuoneenne muutenkin. Ihanat nuo mustat lyhdyt, mistä olet ne hankkinut?
    Ostin just eilen Ikeasta mustaa pellevaa..pitäis ommella keittiöön verhot! Isäntä vähän nikotteli värin kanssa...mutta pellava on siitä ihanaa, ku harvaan kudottuna siitä tulee valo kauniisti läpi! Vielä kun sais ne ommeltua...
    Kivaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin lyhdyt Stockalta, munkin mielestä ihan ihanat :-)

      Meidän keittiössä on kuusi vuotta sitten (itse!) ommeltu valkoinen pellavainen laskosverho - ompelu- ja asennusprojekti oli sen verran vaivalloinen, etten ole vielä tähän mennessä edes harkinnut uusiin vaihtamista. Mutta sulla näyttääkin olevan ompeluharrastus ihan eri sfääreissä kuin minulla, joten suhautat uudet verhot varmaan hetkessä!

      Poista
  10. Kaunis ja tunnelmallinen makuuhuone! Pitäisikin ostaa uusia lakanoita, ehkä voisin myös testata noita pellavaisia.

    Meillä muuten pedataan sänky vain silloin, kun joku on tulossa kylään :)

    VastaaPoista
  11. Balmuirin ystis tulossa ;)...

    Meillä pedattiin ennen joka päivä. Nykykodissa ei ole taidettu pedata kahden kuukauden aikana viittä kertaa enempää... Tai anteeksi, joka aamu pedataan, mutta ei laiteta päiväpeittoa. Aiheesta taisi uusimmassa Avotakassa tai jossain viimeisen 3 viikon aikana ilmestyneessä lehdessä olla juttua. Lehti saattoi olla joku toinenkin.

    Nimim. Viime viikon angiinassa kuukauden lehdet "luettuna"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, vinkkaathan sitten kun se ystis on taas Helsingissä?
      Mä en edes tällä hetkellä tiedä, missä meidän päiväpeitto on - ja hyvä niin, koska se ei ole enää yhtään mieleinen!

      Toivottavasti olosi on jo parempi!

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...