20.9.2013

Päivän asu ja helpottava havainto

Selittäisikö joku, miten tämä kuva on näin epäskarppi,
vaikka kamera on ihan ok?! t. superamatööri
Voi, kunpa olisin ehtinyt aamulla kuvaamaan tämän asun, niin paita näyttäisi sileältä enkä minä näyttäisi siltä, että olen juuri kellahtamassa kumoon. Siis en todellakaan ollut juovuksissa tätä kuvatessani, mutta ilmeisen väsynyt ja vino. 

Toppi Boss Orange
farkut Gap
kengät Rizzo

Toppi on työreissulta; Boss Orangen koko tarjolla ollut mallisto oli aika ihana, ja vaati kovaa itsehillintää ostaa vain tämä yksi vaate (sovitin kyllä aika monta erilaista toppia ja neuletta, anteeksi vain henkilökunnalle, joka joutui viikkaamaan ne kaikki taas takaisin hyllyille). Muistin onneksi ajoissa, että mulla on vaatekaapissa ainakin yksi mekko ja yksi neule (ja tietty vielä se toinen matkaostos, Instagramissa esitelty Repeatin neule), joita en ole pitänyt vielä kertaakaan, joten ehkä ihan hyvä näin...

Helpottava havaintoni oli tältä aamulta: huomasin keskustan aamuruuhkassa madellessani, että tosi monella naisella oli jo paksut sukkikset jalassa. Siis ihanaa, tätä olen niin odottanut! Paljaat sääret on tosi jees, mutta ohuet sukkahousut aika ahdistavat, joten en ole käyttänyt mekkoja nyt pariin viikkoon juuri ollenkaan. Nilkkureita en sentään ajatellut vielä korkata, vaikka mulla on sellaisetkin uudet odottamassa käyttöönottoa... ei, niiden kanssa pitää vielä malttaa.

Huomenna menen heti aamulla ottamaan punkkirokotuksen (en voi luistaa asiasta, kun kerran kerron siitä täällä) ja sitten ostamaan pojalle Sorelit nyt, kun niitä vielä saa. Viime vuoden erittäin positiivisten kokemusten perusteella en oikein osaa ajatellakaan muita talvikenkiä, sillä ne pitävät vettä aivan täysin ja olivat myös tarpeeksi lämpimät kovillakin pakkasilla. Tänään pakotin vihdoinkin pojan vaihtamaan kesäkengistä varrellisiin gore-lenkkareihin (miten se voikin olla niin vaikea asia: onko se sitten viimeistään kesän loppu, kun siirtyy eri kenkiin?!) - mistä tuleekin mieleen, että täytyy käydä putsaamassa eteisestä kaikki kesäkengät pois, sillä muuten ne kyllä sujahtavat takaisin jalkaan aivan liian helposti vielä ensi viikon sadepäivinäkin... Omatkin sandaalit pakkasin jo pois.

Nyt taidan sytyttää takkaan tulen ekaa kertaa pitkästä aikaan ja nauttia pienen viinilasillisen sitä ihaillessa. Kivaa iltaa kaikille ja ai niin, lämpimästi tervetuloa uusille lukijoille!

16 kommenttia:

  1. Onpas kiva toppi! Boss Orange -mallisto on nousuut minulla kovaksi suosikiksi, vaatteet ovat tosi kivoja, niissä on aina joku pieni "juttu" ja hinta-laatu -suhde on loistava! Hih, minäkin tein tällä viikolla Sorel -ostokset lapsille;)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun makuun Boss Orangen kikkailut on välillä menneet ihan ylikin, mutta nyt oli tarpeeksi maltillista mun konservatiiviseen makuuni :-) Minkälaisia Soreleita hankit? Blogiin näytille nyt!

      Poista
  2. Minä pakkasin sandaalit myös pois, on vaan liian kylmä. Pakko kai hyväksyä, että kesä tuli ja meni.

    Sukkahousuista puheenollen, onko sinulla vinkata hyvää merkkiä, jossa paksummat sukkahousut eivät nyppyynny? Kävin itse laatikkoa läpi ja osa sukkahousuista on yhden tai kahden käyttökerran jälkeen jo aika rumassa kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät ja kalliit: Wolford.
      Kohtuulaatuiset ja huokeat: Norlyn.

      Voit arvata, kumpia mulla on tusinoittain :-)

      Poista
  3. Vitsit miten kaunis toppi! Aivan ihana.

    Minä painottelen täällä vielä ohuiden ja 40den sukkisten välillä (matkaa sinne 200den sukkiksiin on vielä onneksi monta astetta ja jos jäävät kaappiin niin minulle sopii sekin ;) ). Alkavat kuitenkin paksummat hiljalleen voittamaan, myönnän tosin, että olen niitä itsekin jonkin verran jo kaivannut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä on ihan virkistävää vetää ne paksut sukkikset ekaa kertaa jalkaan (ei vähiten siksi, että sääret näyttävät niin paljon soukemmilta mustaan verhottuina)!

      Poista
  4. Kiva asu taas kerran ! Kaupungilla näkeekin nyt kaikkea saappaista sandaaleihin. Omat sandaalit olen jo pakannut pois ja tänään ajattelin kokeilla nilkkureita :)

    Vaikea sanoa mikä kuvassa on pielessä. Aika voimakkaat varjot näyttäisi olevan, joten kamera on ottanut sivusta tulevaa valoa. Kamera on paljon tarkempi kuin silmä, huomaan sen joskus ulkona kuvatessa, kun kuvat saattavat olla keskenään ihan erilaisia vaikka asetukset on ihan samat ja oma silmä ei erota mitään eroa kuvatessa valon vaihtelussa. Käytitkö salamaa ? Usein itse saan parempia kuvia ilman salamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varjot tulevat ruokailutilan suurista ikkunoista, sitä ei saa pois. Mutta kovin epäskarppi kuva on, ei ymmärrä. No, näitte topin kuitenkin, sehän tässä oli tärkeintä.

      Aion tänään katsella taas oikein kovalla silmällä muiden naisten asuja hakeakseni vielä lisävahvistusta sille, että kyllä tässä syksyn puolelle jo mentiin.

      Poista
  5. Ihana toppi.
    Meinasin tänään ruveta pakkaamaan kesäkengät pois ja samalla pitänee katsastaa nuo ohuimmat takit pois.
    Mulla oli eilen ensimmäistä kertaa 100 denierin sukkikset jalassa, inhoan ohuita sukkiksia yli kaiken ja käytän niitä vain viimeisessä pakossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pärjään poplareilla varmaan vielä aika pitkäänkin, mutta kyllä sitten kun lähestytään sellaisia +5 lukemia on jo pakko taipua villakankaaseen. Viime talven kuljin melkein yksinomaan pitkässä untsikassa, mutta se johtui osin siitä, että villakangastakkini alkoi olemaan varsin nuhjuisessa kunnossa, eikä siksi tuntunut houkuttelevalta vaihtoehdolta... Ja untsikka on ihan ultimate comfortvaate, kuin makuupussiin kääriytyisi :-)

      Poista
    2. Kyllä, untuvatakki on tälläiselle vilukissalle aivan ehdoton vaate. Mulla on musta Joutsenen puolipitkä malli ja se on ihana ja lämmin.

      Poista
  6. Kiva toppi! Minä tarkenen vielä balleriinoissa ilman sukkia :) Sukkiksia inhoan yli kaiken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tarkenen housut+ballerinat -combossa ihan hyvin, mutta hameen kanssa ei enää onnistu (+sääret ovat palanneet normaalin vitivalkoiseen olomuotoonsa).

      Poista
  7. Suhtautuminen sukkahousuihin on usein hyvin huvittavaa. Moni kehuu suu vaahdossa kuinka mukavat legginsit on ja kuinka hirveät ja hyödyttömät sukkahousut on. Nämä ihmiset ilmeisesti luulee, että sukkahousuja on saatavana ainoastaan 15 - 20 den paksuuksina. Mielestäni sukkahousut on juuri siitä syystä aivan mahtavat, että niitä saa 15 den paksuisena, joka on siis lähinnä meikki jaloille. Mutta niitä saa myös paksuina villasekotteisina, jotka lämmittää enemmän kuin housut. Missä muussa vaatteessa valikoima olisi yhtä laaja. Joka tilanteeseen löytyy sopivan paksuiset, paitsi tietenkin kesä helteille. Aivan ihana asuste mielestäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä olet muuten ihan oikeassa, että 15 den sukkikset ovat kuin meikkiä jaloille! Harmillista vain mulla niin ohuiden käyttökerta jaa maksimissaan kahteen, koska jostakin kohtaa ne hajoavat _ihan_aina_. Sitten siitä vähän paksummat ihonväriset näyttävät tosi feikeiltä, ja tulee mieleen oma isoäiti paksuissa ihonvärisissä sukkahousuissaan...

      Mutta sitten kun siirrytään sinne lähemmäksi 100 den, on taas (minua miellyttävää) valikoimaa vaikka miten - tosin olen itse niin konservatiivinen, että jopa värin vaihtaminen mustasta viininpunaiseen tuntuu radikaalilta muotiteolta :-)

      Poista
  8. Suhtautuminen sukkahousuihin on usein hyvin huvittavaa. Moni kehuu suu vaahdossa kuinka mukavat legginsit on ja kuinka hirveät ja hyödyttömät sukkahousut on. Nämä ihmiset ilmeisesti luulee, että sukkahousuja on saatavana ainoastaan 15 - 20 den paksuuksina. Mielestäni sukkahousut on juuri siitä syystä aivan mahtavat, että niitä saa 15 den paksuisena, joka on siis lähinnä meikki jaloille. Mutta niitä saa myös paksuina villasekotteisina, jotka lämmittää enemmän kuin housut. Missä muussa vaatteessa valikoima olisi yhtä laaja. Joka tilanteeseen löytyy sopivan paksuiset, paitsi tietenkin kesä helteille. Aivan ihana asuste mielestäni.

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...