5.1.2013

Matkareportaasi - Khao Lak,Thaimaa

No niin, muutama kuva ja kommentti reissultamme, koska ainakin yksi lukija väitti olevansa edes aavistuksen verran aiheesta kiinnostunut :-)


Hotellimme oli upouusi The Sands by Katathani, joka siis tosiaan avattiin vasta marraskuussa, ja jossa tehtiin vielä viimeistelytöitä esim. kylttien ja istutusten suhteen - olikin välillä jopa hämmentävää kävellä tutun kohdan ohi ja todeta, että se vaikuttaa jotenkin ihan erilaiselta kuin viimeksi... Palmupuita oli istutettu illan aikana valtava rykelmä, johan se näyttää erilaiselta kuin pelkkä nurmikko :-) Pikkuproggikset ja -naputtelut eivät kuitenkaan häirinneet millään tavalla - se olisi ollut aika ärsyttävääkin.

Thaimaalaisittain varsin moderni respa.


Upgradasimme huoneemme merinäköalahuoneeseen, ja se kyllä kannatti! Upeita auringonlaskua jaksoi katsella ilta toisensa jälkeen.
Edit: huomasin, että huone oli peräti juniorsviitti, sitäpä en tajunnutkaan!
Altaita oli kaksi, tässä aikuisten allas, jossa me lilluimme aamusta iltaan (kuvassa etuallalla poreallas). Lastenaltaassa oli liukumäki, mutta siellä oli "kaikki liian pienet" lapsen sanoja lainatakseni.

Katos oikealla on itse asiassa allasbaari, jossa tuli istutttua niin lounas- kuin happy hour -aikaankin Unoa pelaten. Ja tuli pari raikasta mojitoakin juotua :-)
Sitten aamiaiselle: 





Floating Market -nimi viittasi näihin perinteisiin long tail -veneisiin, joista tarjoiltiin nuudelikeittoja. Thaimaalaiseen (ja käsittääkseni yleisemmin aasialaiseen) aamiaiseen kuuluu paljon sellaisia ruokia, jotka tuntuvat länkkäristä päivä- tai illalllisruoilta, enkä itse oikein osaa syödä tuhteja lämpimiä ruokia heti aamutuimaan.


Ah, mehubaari. Guavamehu oli jänskän makuista!


Ja tuoreita hedelmiä, ah! taas tällekin. Voi, kun joku pilkkoisi mulle joka aamu hedelmälohkoja!

Luin loman aikana seitsemän kirjaa, ja ilokseni loungesta löytyi jo edellisten turistien jättämiä pokkareita. Ei ole kamalampaa kohtaloa kuin olla lomalla ilman lukemista!

Loungetilat, joissa tietokoneita, pingis- ja läppäripöydät. Samassa rakennuksessa myös kuntosali ja Kids Room.

Välillä syötiin hotellin kahdessa ravintolassa, välillä katukeittiöissä ja tosi usein rantapuodeissa. 
Chillaillen rantabaarissa

Kuvassa mies ja poika (minun, siis!) ihan oikeassa reunassa kävelemässä poispäin.
Tämä tapaninpäivänä rantapuuhun rakennettu muistomonumentti pysäytti ja kosketti oikein todella.  Kyynelsilmin halasin omaa lasta tosi kovaa ja vieläkin itkettää, kun katson kuvaa.
Sitten iloisempaan aiheeseen, nimittäin uudenvuodenjuhliin. Kaikki oli todella vimpan päälle, kuten esimerkiksi tämä suurin koskaan näkemäni pomppuliukurata. 
The Kitchen Parade: keittiöhenkilökunnan juhlakulkue illan päätteeksi.

Onnea tuottavia lyhtyjä läheteltiin taivalle niin jouluna kuin uutena vuotenakin, ja oli mieletön näky, kun näitä oli  samaan aikaan tusinoittain leijumassa!


Teimme snorklausreissun Surinin saarille, ja se oli yhtä hieno elämys kuin aina ennenkin! Kuvia ei ole, mutta Ylen luontodokkarit ovat vain piirun verran hienompia kuin se kalojen ja korallien kavalkadi, jota pääsimme ihastelemaan. Sukeltamalla pääsisi vielä lähemmäksi ja vielä vaikuttavampien lajien äärelle, mutta toistaiseksi "pelkkä" snorklaus on riittänyt.

Kaksi viikkoa meni tosi nopsaan, vaikka emme tehneet juuri muuta kuin vietimme aikaa syöden, löhöillen ja lukien. Unoa ja Yatzya pelattiin joka päivä, onneksi tuli otettua ne mukaan, sillä pelillä sai harhautettua nälkävihaisen lapsen (ja joskus hänen äitinsäkin...) hyvin edes vähäksi aikaa...

Reissu oli tosi hieno ja ennen kaikkea rentouttava kaiken syksyn kiireen ja stressin jälkeen. Thaimaa on silti nyt nähty, joten ensi jouluna suuntaamme varmasti johonkin muualle - tai no, olen kyllä pari kertaa aikaisemminkin väittänyt samaa, mutta toivotaan, etten vuoden päästä kirjoittele taas uutta Thaimaan matkakertomusta :-) Ja nyt on kiva olla taas Suomessa, omassa kodissa - onnistuneen matkan merkki sekin!

P.S. Arvatkaapa miksi tämä vähäsen koostamisaikaa vaatinut postaus on valmiina jo näin aikaisin? Meidän perhe on herännyt joka aamu viiden pintaan; tänään osasimme pojan kanssa nukkua peräti seitsemään... perkeleen jet lag!

12 kommenttia:

  1. Ihana reissu, ihana hotelli!
    Hotellin on tosiaan yllättävän moderni verrattuna muihin alueen hotelleihin, kivaa vaihtelua.

    Ja ne hedelmät, todellakin komppaan sua - voi kun voisi aina aamunsa aloittaa valmiiksi kuorituilla ja pilkotuilla hedelmillä!

    Me olimme ensimmäisen kerran Khao Lakissa juuri tsunamin aikoihin, lähdimme kotiin kaksi päivää ennen... Kävimme tässä välissä muissa Thaimaan kohteissa, mutta viime talvena menimme uudestaan Khao Lakiin. Vielä joitakin paikkoja tunnistimme, vaikka olihan "pääkatu" siinä ajassa kasvanut. Kävimme myös siellä tsunamimuseossa, joka ainakin vielä viime talvena oli aikalailla alkutekijöissään, mitä nyt se poliisilaiva siellä oli hyvin konkretisoimassa sitä matkaan jonka aalto oli sen vedestä kuljettanut. Muuten museo oli vielä käytönnössä yksi avovaja jonka seinillä oli statistiikkaa. Koskettavaa kuitenkin.

    Me myös lähetimme tuollaisen lyhdyn, sen kohoamista ja näköpiiristä katoamista oli tunnelmallista seurata rantahietikolla.

    Me olemme muuten siitä erikoisia Thaimaanmatkaajia, että vain yksi reissu on ollut kahden viikon pituinen. Sen verran adhd-tyyppiä taidan olla, että en oikein jaksa makoilla viikkoa pidempään. Tai no, ehkä ihan optimaali olisi 10vrk loma, mutta oman työn takia on viikko ollut paremmin järjestettävissä siihen aikaan vuodesta jolloin me haluamme lomailla.

    Minäkin olen herkkä jetlagille, tuolta päin tullessa sen vielä jotenkin handlaa, mutta jenkeistä kun tulen olen viikon ihan zombi. :-Z

    Oikein pikaista palautumista normirytmiin toivon teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu on oikeastaan ainoa aika vuodesta, jolloin pystyy mitenkään olemaan tuon kaksi viikkoa suht. hyvin töistä pois, sekä oma että miehen työ sen verran hetkisiä :-( Olemme kyllä tehneet myös viikon ja kymmenenkin päivän reissuja, ja viikko on aivan liian lyhyt kun taas 10 pv. on jo ihan passeli. Sen verran pitkään pitäisi olla pois, ettei enää muista monesko tai mikä viikonpäivä on!

      Jet lag on selvästi selätetty, sillä nukuimme kaikki yhdeksään - juuri sopivasti ensi viikon koulua ja töiden aloitusta ajatellen!

      Poista
  2. Hienot lomakuvat ja komea hotelli.

    En ole itse käynyt vuosiin Thaimaassa. En vieläkään ole valmis niin pitkään lentomatkaan kolmen rasavillin kanssa, jotka muuttuvat riidanhaluisiksi pitkään istuessaan. Kanarian lennollakin 1-2 viimeistä tuntia käy pahasti hermoille. Minä kyllä katselen tasaisin väliajoin thaikkureissuja ja myös harmittelen sitä, että lapsialennukset ovat kovin kitsaita :(

    Ehkä joku talvi minäkin nautin auringosta Thaimaassa *huokailee haaveellisesti*.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lentomatka ei kieltämättä ole mitään herkkua, vaikka olisi vain yksi matkustamiseen tottunut lapsi...aika tulee pitkäksi aivan väistämättä jokaisella!

      Haaveita on hyvä olla, jotta ne voi joskus vielä toteuttaa :-)

      Poista
  3. Wow upean näköinen hotelli !!! Kuvista päätellen teillä oli ihana matka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihanaa ja suosittelen hotellia lämpimästi, jos suunnittelee reissua tuonne päin!

      Poista
  4. Ihana hotelli teillä on ollut, ei todellakaan tyypillinen thaimaalainen sisustus. Itsekin kaipaisin tuollaiselle löhölomalle, mutta täällä ulkomailla asuessa on vähän se huono puoli, että suurin osa lomista tulee vietettyä Suomessa. Ja ovathan nuo lapset vielä niin pieniä, että Thaimaan lennot ei ihan vielä innosta. Parin vuoden päästä varmasti. Karibia on muuten myös tosi jees, kävimme häämatkalla risteilyllä ja se oli mieletön kokemus. Mietin, että se olisi varmaan lastenkin kanssa sellainen helppo loma, paljon viihdykettä ja tutut ravintolat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, voin kuvitella, ettei muuta vaihtoehtoa oikein ole, kuin tulla Suomeen aina kun mahdollista...

      Olen käynyt Barbadoksella kerran, ja tykkäsin kovasti. Se oli Kenian lisäksi shortlistalla nytkin, mutta sopivat hotellit myytiin loppuun liian nopsaan. Ehkä ensi vuonna :-)

      Poista
    2. ABC-saaria suosittelen myös, molemmat Aruba ja Bonaire olivat upeita paikkoja!

      Poista
    3. Kiitos, hyvä tietää, että sinulta voi kysellä matkavinkkejä :-)

      Poista
  5. Ah, sain sydämentykytystä näistä ihanista lomakuvista! En ole vielä koskaan käynyt Thaimaassa. Appivanhemmat lähtevät nyt viikonloppuna Khao Lakiin, oletan että matkakuume senkun lisääntyy! Ja Arubaa suosittelen minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! Thaimaa pitää kyllä kokea ainakin kerran...

      Aruba on nyt saanut ääniä niin täällä kuin IRL, joten täytyy tosissaan harkita ensi talveksi!

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...