9.1.2013

Uusi ravintolatuttavuus ja alehöpinöitä lisää

Ehdin tänään ihan kunnon lounaalle (aina iloinen asia!), ja päätimme työkavereiden kokeillä Bulevardilla sijaitsevaa suhteellisen uutta Makki Makki -ravintolaa.
Makki Makki on korealais-japanilainen ravintola, ja menu on selkeästi kaksijakoinen, eli molemmille keittiöille on oma listansa. Valitsin kahta erilaista sushia, jotka poikkesivat sekä tarjoilultaan (kts. kuva) että sisällöltään ihan perinteisestä sushista; wasabia ja soijaa ei ollut tarjolla ollenkaan, toisaalta "kastiketta" oli lautasella varsin runsaasti. 

Tonnikala-peanut butter -sushi oli aika erikoinen yhdistelmä, mutta yllättävän toimiva! Samoin rapusushi oli erittäin raikas. Työkaverit valitsivat korealaista (ei kuvia, sori), mutta se oli vähän kuin iso lihaisa salaatti syvässä kulhossa, eli ei kovin kummoista. 


Tigerin tilaus tuli tänään, mutta suurin osa vaatteista lähtee valitettavasti takaisin. Tämä mekko (yllä), jota kovasti odotin, oli aika epäsoveliaan näköinen, niin tiukka se oli tuosta rinnusten kohdalta - ei siis oikein hyvä lisä työgarderoobiini :-) No, sainpahan yhden mustan trikoopaidan taas lisää, niitä tarvitaan aina!

Vaikka tilasin alunperin tosi paljon kaikkea alesta, on lopullinen pidettävien saldo vain 1 hame + 4 trikoopaitaa + 1 koru. Ei siis mitenkään kamalasti! (Onko tässä jo liikaa selittelyn makua?) Tosin vielä auki Malene Birgerin jakkutapaus ja se Parajumpersin untsikka, joten eiköhän lista vähäsen vielä pitene...ja kallistu. Sitten voisikin taas pitää pienen shoppailutauon, ainakin pari viikkoa :-)

Töissä oli jo toinen kiva päivä peräkkäin; tulkitsen kivuuden tunteen tulevan ainakin osin siitä (kivojen ihmisten lisäksi), ettei pahin palaverisuma ole vielä alkanut, eli palavereita on ollut päivittäin vain muutama, eikä sitä kuutta, seitsemää, mitä pahimmillaan oli - ja tulee taas kohta olemaan... Nautin siis tästä nyt! 

Ja ihan kohtahan on jo hiihtoloma, ja me lähdemme kavereiden kanssa Alpeille viikoksi! Pitäisi varmaan ehtiä pari kertaa mäkeen täällä kotimaassa sitä ennen, tai muuten on jalat niin hapoilla ekat päivät, ettei illalla pääse ravintolaan muuta kuin kierimällä. Meidänhän piti ennen joulua mennä laskemaan (ja hehkutin sitä täälläkin), mutta päädyimmekin sen sijaan lapsen korvakivun takia Pikkujättiin ja antibioottikuurin aikana ei tuntunut fiksulta viedä lasta laskemaan - vielä on siis rinnekausi avaamatta ja olisi jo korkea aika! Ehkä viikonloppuna...

Pitäisi myös aktivoitua kutsumaan vieraita (tuli tuosta viikonlopusta mieleen), tuntuu siltä kuin meillä ei olisi käynyt kuukausiin ketään! Miten sitä näin talvisaikaan vaipuukin tällaiseen saamattomuuden ja passiviisuuden tilaan, onko muillakin samaa?! Onneksi mennään jo kohti kevättä, huh!

10 kommenttia:

  1. Meilläkin on laskettelukausi korkkaamatta, jäi jouluflunssan takia. Keskimmäinen piti saada laskettukouluun, mutta näyttää heikolta.

    Joudumme tänä joulu/talvilomakautena sopeutumaan siihen, että työnantaja määrää loman ajankohdan. Ottipa aika koville, kun on tottunut ylellisyyteen, että loman voi pitää itse määrämänä ajankohtana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis what, kahvit JA lomat?! Aika kovaa peliä teillä!

      Poista
  2. Ihan kivastihan sä olet onnistunut jo aleostoksia tekemään;) - Juuri tuosta mä en tykkää nettikauppojen kanssa, että joutuu niin paljon palauttamaan - ainakin tällä kropalla. Ja kenkiä en uskalla netistä ostaa ollenkaan. Mutta kaikkea muuta kuin vaatteita kyllä.
    Mulla jää tänä vuonna hiihtolomat normaalia lyhkäsemmiksi - viime vuoden 3 kuukauden vuorotteluvapaahan syö lomapäiviä ja halusin säästää ensi kesäänkin.
    Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen aika lahjakas shoppailija :-) En mäkään erityisemmin tykkää palautella kamoja, mutta toisaalta saan vaatteet ikään kuin kotisovitukseen - ja joutuuhan sinne kauppoihinkin raahautumaan ja pukemaan ja riisumaan ahtaassa sovituskopissa...

      Olen nyt ottanut yhdeksi kriteeriksi sen, että vaatteelle pitää heti löytyä hyviä pareja, eli sen pitää sopia jo muiden olemassa olevien vaatteitteni kanssa. Ei siis niin, että jos nyt ostan tän silkkipaidan, niin pidän sitä sitten joskus, jos tulen ostaneeksi mustat nahkahousut - tätäkin ajattelua olen harrastanut erittäin huonoin tuloksin (ei mulla ole vieläkään mustia nahkahousuja)!

      Hyvä, jos onnistut edes pienen lomabreikin pitämään? Pääsiäinenkin tuntuu musta aina ihan kunnon lomalta, vaikkei ole kuin sen neljä päivää :-)

      Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Oi, ollapa töissä keskustassa ja ollapa mahdollisuus käydä lounailla kunnon ravintoloissa! Vähänkö olen kade! (Nimim. Nytkin lounas = sämpylä asemaravintolassa).
    Ihania alejuttuja vielä tulossa, toivottavasti ovat kaikki just sopivia.

    Ja tekin kaveriporukassa alpeille! Saapa nähdä jos meilläkin tuo laskettelu ottaisi niin paljon tuulta alleen, että jo ensi talvena uskaltauduttaisiin sinne asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ehtiäpä lounaalle...tänään esim. workshopattiin ihan koko päivän ja söin (ihan hyvän) lounassalaatin kiivaiden keskustelujen lomassa. Mutta joo, osaan kyllä arvostaa hyvää lounasta, sitten kun sellaiselle ehdin!

      Kun kerran annat Alpeille pikkusormesi, on se sitten menoa, muista se!

      Poista
  4. Lasketteluloma Alpeilla kullostaa ihan parhaalta! Me lasketellaan hiihtolomalla Ruotsin Hasselassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hasselakin kuulostaa hyvältä, tärkeintähän on päästä rinteeseen :-)

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...